Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaykana, tarifi

Kaykana Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaykana Tarifi



Kaykana Tarifi

Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz Kizartmak için;
• 25 gr tereyağı Üzeri için;
• 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
• 1 su bardağı pekmez (şerbet de kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:

1 Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kaba aktarıp çatalla 1-2 dakika, iyice özleşinceye kadar çırpın Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin Kek hamurundan daha cıvık, krep hamurundan biraz daha koyu bir hamur hazırlayın
2 Yağı orta boy bir tavaya koyup eritin Yağ iyice kızınca dinlenen hamuru tek seferde tavaya aktarın Ocağına altını açıp hamurun alt tarafını harlı ateşte kızartın Sonra ocağı orta ısıya getirip hamuru çevirin ve diğer yüzünü de tıpkı börek gibi kızartın
3 Bu hamur işinin özelliği kalın ve tek parça halinde (tıpkı börek gibi)kızartılmasıdır
4 Ocaktan aldığınız kaykanayı parçalayarak servis tabağına koyunYa da dilimleyin Sıcakken pekmez yada şurup gezdirip ceviz içiyle süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.