Kestaneli Dilim Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Dilim Pasta TarifiKestaneli Dilim Pasta Tarifi 700 gr kestane 60 gr tereyağı 250 ml süt 150 ml krema 100 gr toz şeker 50 gr iç fındık 250 gr irmik 30 gr un Kabartma tozu Kestanelerin üstünü keskin bir bıçakla çizip fırın tepsisine dizin Fırın ızgarasında kestanelerin kabukları açılıncaya kadar tutun, ılınınca kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın Fındıkları robottan geçirin 20 gr tereyağını eritin Kestanelere şeker ile biriikte tereyağını ekleyin, ezip sütü ilave edin Fındıkları da ekleyip püre haline getirin Kremayla karıştırın Kalan tereyağını eritin, irmik, un, tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu bir kanştırma kabında yoğurun Yoğururken azar azar 100 ml ılık su ilave edin Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın Tezgahın üstünü unlayın Dinlenen hamuru tezgaha yayın, irmikli hamuru 1 parmak kalınlığında ve 10-12 cm uzunluğunda açın, kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin Hazıriadığınız kestaneli içi hamurun ortasına şerit halinde boylu boyunca yayın Hamuru uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın ve dilimleyin Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin Önceden 180°C'de ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Ilınmaya bırakın
|
|
|
|