Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, helva, tarifi

Bademli Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Helva Tarifi



400 gr tozşeker

750 ml süt (3 su bardağı)

175 gr tereyağı

250 gr irmik

250 gr taze badem (kaynar suda bekletilerek kabukları ayıklanmış)

50 ml su

Şekerin 300 gramını süte ekleyip karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın Bir kenarda sıcak tutun

Bir tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyin Kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavumn İrmikler kavrulunca üzerlerine sıcak şurubu dökün Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı dakika pişirin Ateşten alıp, 15 dakika dinlendirin

Kabukları ayıklanmış bademleri, suyu ve kalan şekeri bir tencereye koyun Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Şeker önce sulanıp, sonra kristalleşecek ve daha sonra da sararıp, bademlerin çevresinde bir tabaka halinde toplanacaktır Bademlerin çevresinde bu tabaka oluşup tencerede başka şeker kalmayınca bademleri ateşten alın Bir kaba boşaltın

Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla harmanlayın Üzerine hazırladığınız bademlerden de koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.