![]() |
Yeşil Elma Tartı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Elma Tartı TarifiYeşil Elma Tartı Tarifi 4 büyük ekşi elma (kabukları soyulup, çekirdekli kısımları çıkarılmış ve irice dilimlenmiş) 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 2 çorba kaşığı portakal suyu 120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 3 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 22,5 cm'lik hamur kasesi Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() Orta boy bir tencereye dilimlenmiş elmaları, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve 120 gr (1/2 su bardağı) şekeri koyup, karıştırınız ![]() Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşığın sırtıyla elmaları ezerek püre haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartı fırından alıp, sıcak yada soğuk olarak servis ediniz ![]() Not: Geleneksel bir Amerikan tartı olan yeşil elma tartı, genellikle soğuk olarak, yanında soğuk kremayla servis edilir; ama sıcak olarak da servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|