Çamfıstıklı Tartölet Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çamfıstıklı Tartölet Tarifi400 gr un175 gr pudraşekeri1 tutam vanilin 350 gr tereyağı1 tutam tuz 2 adet yumurta 60 gr toz badem50 gr çamfıstığıFırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın Unu, pudraşekerini ve vanilini bir karıştırma kabına eleyin Yumurtayı hafifçe çırpın![]() Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için un-şeker-vanilin karışımına yağı, tuzu, yumurtayı ve toz bademi ekleyin Mikser ile 5-6 dakika çırparak yağ ve şekerin iyice erimesini sağlayın![]() Küçük tartölet kalıplarını yağlayın Hazırladığınız hamuru tartölet kalıplarına bölüştürün Kalıba döktüğünüz hamurun kalıbın hizasına kadar gelmesine dikkat edin![]() Üzerlerine çamfıstıklarını serpiştirin Bir fırın tepsisine dizerek fırına sürün Yaklaşık 25 dakika pişirerek fırından alın Kalıplarının içinde soğumaya bırakın Soğuyunca kalıpları ters çevirerek çıkarıp servis yapın
|
|
|
|