Elma Soslu Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Soslu Kek TarifiElma Soslu Kek Tarifi 1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış) 240 gr (2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karanfil 240 gr (1 su bardağı) toz şeker 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 3 yumurta 120 gr (3/4 su bardağı) kuru üzüm 120 gr (3/4 su bardağı) ceviz (kıyılmış) 240 gr (1 su bardağı) elma sosu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız 20 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbı ya da tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp 1 çorba kaşığı un ile unlayınız Kalan 2 su bardağı unu, tuzu, kabartma tozunu, tarçını ve karanfili karıştırınız Orta boy bir kasede tereyağı krema haline gelene kadar tahta bir kaşıkla dövünüz Üstüne toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediniz Yumurtaları da karıştırarak katınız Azar azar un karışımını da ekleyip, bulamaç pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız Cevizi, elma sosunu ve üzümleri ekleyerek karıştırınız Sonra bu karışımı kek kalıbına dökünüz Fırının orta katında keki 80-90 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz Kekinizi fırından alıp soğuttuktan sonra servis ediniz Not: Bu kek sade olarak ya da üstü karamelle kaplanarak servis edilebilir
|
|
|
|