Fıstıklı Üzümlü Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Üzümlü KekFıstıklı Üzümlü Kek Malzeme - 3 adet yumurta - 200 g Sana Hamurişi - 1 su bardağı süt - ½ su bardağı portakal suyu - ½ su bardağı kuru üzüm - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz - 1,5 su bardağı şeker - 3,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı zencefil - Üzeri İçin: - pudra şekeri Hazırlanışı 1 Derin bir kâseye yumurtaları kırıp içine şekeri koyup mikser ile şeker eriyene kadar çırpın 2 Şeker iyice eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi'ni ilave edip çırpmaya devam edin 3 Daha sonra içine portakal suyunu, sütü, bir süzgeç ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını, zencefili ilave edip mikser ile karıştırın 4 En son olarak içine dolmalık fıstıkları, iri çekilmiş cevizi, önceden ıslattığınız kuru üzümleri koyup tahta kaşık ile karıştırın 5 Sana zeytinyağlı margarini ile yağladığınız kek kalıbına koyup 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip iyice soğutup servis tabağına alın 6 Servis tabağına alıp üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip servis edin![]() |
|
|
|