Uludağpare Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uludağpare TarifiUludağpare Tarifi 100 gr net çekilmiş hindistancevizi Hamuru: 250 gr margarin 250 gr pudra şekeri 600 gr kırma un 3 bütün yumurta 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı karbonat Az tuz Şurubu: 1 kg şeker 1250 gr su Az limon tuzu Az vanilya Şurup malzemesini 1 dakika beraberce kaynatarak hazır hale getiriniz Bir mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri, karbonat ve tuzu elinizle birbirlerine yedirerek 5 dakika çalıştırıp unu ilâve ediniz ve elinizin tabanıyla bastıra bastıra 5 dakika yoğurup yumurtaları ve hindistancevizini ilâve ederek iyice karıştırıp elinizi bir spatula ile sıyırarak hamuru bir yere toplayınız ve üzerine bir rutubetli bez örtüp 10 dakika dinlendiriniz Sonra ceviz büyüklüğünde hamuru iki avucunuzun içinde top gibi yuvarlayıp gayet hafif bastırıp yassıltarak tepsiye diziniz ve üzerlerine kabukları çıkıp yumurtaya batırılmış yarımşar badem koyup fırına sürerek pişiriniz Fırından çıkar çıkmaz malzemesinden hazırlanmış şurubunu sıcak sıcak döküp soğuyunca servis ediniz |
|