Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, pastası, tarifi

Kestane Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Pastası Tarifi



Kestane Pastası Tarifi

200 gr (1 su bardağı) süt

1/2 su bardağı su

30 parmak bisküvisi

180 gr (3 4 su bardağı) toz şeker

15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı suda yumuşatılmış)

175 gr şekersiz kestane püresi

2 çorba kaşığı portakal suyu

125 gr kestane (kabukları soyulup haşlanmış)

375 gr (1 1/2 su bardağı) krema

Bir kiloluk bir pasta kalıbının dibini yağlı kağıtla döşeyip bir kenara bırakınız Küçük bir kasede sütün yarısını (1/2 su bardağı) ve suyu karıştırıp, parmak bisküvileri teker teker batırarak iyice bulayınız (Bisküviler sütlü suda yumuşayacaklarından fazla tutmamaya dikkat ediniz) Kalıbın kenarlarını bisküvilerle döşeyip, kalan bisküvileri sonradan kullanmak için saklayınız bisküviler kalıptan uzunsa, uçlarından kesip kalıbı bir kenara bırakınız 120 gr (1/2 su bardağı) şeker ile kalan (1/2 su bardağı) sütü orta boy bir tencereye koyup jelatini ekleyerek, ağır ateşte, şeker ve jelatin eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırınız Kestane püresi ve portakal suyunu katıp hepsini iyice karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp içindeki karışımı orta boy bir kaseye boşaltınız Karışımı buzdolabına kaldırıp 30 dakika, pasta tutmaya başlayana kadar bekletiniz 125 gr haşlanmış kestaneyi kabaca doğrayıp bir kenara bırakınız Kestanenin haşlanmış olduğu suya kalan 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ekleyip, şurubu 1 su bardağı kalana kadar kaynattıktan sonra bir kenara bırakınız

Orta boy bir kasede kremayı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyu bir kar haline getiriniz

Kremanın yarısını jelatinli karışıma katıp karıştırdıktan sonra, kalan kremayı da katarak kestaneleri ekleyiniz

Kestaneli karışımı yağlı kağıt döşediğiniz kalıbın içine boşaltıp kalan bisküvileri üstüne dizerek iyice Örtünüz (Kenarlardan çıkan bisküvi olursa uçlarını kesiniz)

Kalıbın üstünü yağlı yada mumlu kağıtla örtüp buzdolabında en az 6 saat yada bir gece bırakınız Pasta kalıbını buzdolabından alıp, üstündeki yağlı ya da mumlu kağıdı çıkarınız Kalıbın kenarını çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağını kalıbın üstüne kapatınız Silkeleyerek ters yüz edip pastayı servis tabağına çıkarınız (Pastanın kolayca çıkması gerekir) Ayırdığınız kestane şurubunu pastanın üstüne döküp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.