Zerde Tarifi ( Antalya ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerde Tarifi ( Antalya )Zerde Tarifi ( Antalya ) 1 kahve fincanı pirinç 9 kahve fincanı su 2 kahve fincanı şeker ½ çay kaşığı zerdeçal Yapılışı Pirinci ayıkla, yıka, suyunu koy, hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişir Sertleşmemesi için şekeri önce bir kaşık ilave et, bir taşım kaynayınca bir kaşık daha, tekrar kaynayınca geri kalanını ilave et Zerdeçalı su ile karıştır, ilave et, koyulaşınca kaselere dök |
Zerde Tarifi ( Antalya ) |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerde Tarifi ( Antalya )1 çay fincanı pirinç ½ çay fincanı şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı zerdeçal 5 çay fincanı su Tencereye suyu ve şekeri koyup, eriyene kadar karıştırın Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Pirinçler yumuşayınca ayrı bir fincan suyu nişasta ve zerdeçalla karıştırın Karışımı haşlanmakta olan pirince ilâve edin Sütlaç kıvamına gelince servis kâselerine aktarın Soğutup servis edin Eğer isterseniz zerdeyi üzeri kuş üzümü, badem, tarçın, rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz |
|