![]() |
Çilekli Kestane Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Kestane Pastası TarifiÇilekli Kestane Pastası Tarifi 1 tatlı kaşığı rafine yağ 1 kg şekersiz kestane püresi 200 gr (13 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 200 gr (1 su bardağından biraz az) toz şeker 300 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 1/3 su bardağı portakal suyu Süslemesi: 375 gr (1+1/2 su bardağı) krem şanti 200 gr çilek (sapları ayıklanıp yıkanmış) Rafine yağın yarısıyla dikdörtgen biçimi bir kalıbı yağlayıp, İçini yağlı ya da mumlu kağıtla döşeyiniz ![]() ![]() Büyük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı, hazırladığınız kalıba döküp bir gece buzdolabında bekletiniz ![]() Kalıbı buzdolabından çıkarıp pastayı bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() Bir sıkma torbasına krem şantiyi doldurup pastanın çevresine ve üstüne sıkınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|