Çitlenbik Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çitlenbik Keki TarifiÇitlenbik Keki Tarifi Malzeme - 125 g Sana Margarin - 4 adet yumurta - 2 su bardağı pudra şekeri - 1 su bardağı süt - 2 su bardağı un - 4 yemek kaşığı kakao - ½ su bardağı fındık - 1 paket Kabartma tozu - 1 paket Vanilya - Üzeri: - Bütün fındık Hazırlanışı 1 Derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp içine pudra şekeri ilave edin Pudra şekeri eriyip kabarana kadar mikser veya çırpıcı ile karıştırın 2 Şeker kabardıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşatıp küçük parçalara kestiğiniz Sana yağını ekleyip karıştırmaya devam edin 3 Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin 4 En son olarak kek harcının içine iri çekilmiş fındığı ekleyip spatula ile karıştırın 5 Kek harcını önceden Sana margarin ile yağladığınız kek kalıbına koyup üzerlerine birer adet bütün fındıkkoyun 6 Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin 7 Pişen keki kalıbında en az 10 dakika soğutup servis edin![]() |
|
|
|