![]() |
Meyveli Anjelik Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Anjelik Pastası TarifiMeyveli Anjelik Pastası Tarifi Kek hamuru için; 5 adet yumurta 5 kahve fincanı tozşeker 5 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Pastanın kreması için; 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt 50 gr bitkisel margarin Üzeri için; 10-15 adet taze çilek 1-2 adet kivi 1 paket tart jölesi Kek hamurunu hazırlamak için; tozşeker ve yumurtaları derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki kek kalıbına aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() Pastanın kremasını hazırlamak için; yumurta ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın ![]() 2 yemek kaşığı suda ezdiğiniz nişastayı, un ve sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Keki tel ızgara üzerine alın ![]() ![]() Çilekleri ve kivileri uzunlamasına ortadan ikiye bölüp kekin üzerine dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|