![]() |
Yoğurtlu Çilekli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Çilekli Pasta Tarifi1 adet pandispanya 1 adet pişirilmiş tart hamuru (pasta çemberinin büyüklüğünde) 3 çorba kş ![]() 400 gr ![]() Yoğurtlu çilek kreması için: 8 adet yaprak jelatin 8 adet yumurta sarısı 150 gr ![]() 50 ml ![]() 500 ml ![]() 1/2 adet limon kabuğu (rendelenmiş) 100 gr ![]() 500 ml ![]() Jelatinleri buzlu suyun içine koyarak gevşemeye bırakın ![]() ![]() Küçük bir tencerede şekeri ve suyu birlikte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın ![]() ![]() ![]() Gevşeyen jelatinleri bir kap içinde kaynar suyun üzerine oturtarak (benmaride) eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir pasta çemberinin içini sıvıyağ ile yağlayıp, pudra şekerine batırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastayı buzdolabında 2 saat bekletip, üzerini süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|