![]() |
Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda)Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda) 3 büyük portakal 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 limonun suyu 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 250 gr (1 su bardağı) krema (kar haline gelinceye kadar dövülmüş) 1 çorba kaşığı kavrulmuş badem (küçük küçük kırılmış) Portakalları ikiye bölüp sularını sıkarak bir kenara koyunuz ![]() Keskin bir bıçakla sıkılma yarım portakalların içlerini ve beyaz kısımlarmı çıkarıp atınız ![]() ![]() Portakal suyunu orta boy bir tencereye boşaltıp portakal kabuğu rendesi, suda eritilmiş mısır nişastası, limon suyu ve şekeri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Portakallı kremayı, kaşıkla portakal kabuklarına doldurarak üstlerine badem serpiniz ![]() Buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() Not: Portakallı kremayı yanında bisküvi ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|