Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çatal, tarifi, tatlısı

Çatal Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Tatlısı Tarifi



Çatal Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • 2 Su B Söke Un
  • 2 Tepeleme Çorba K Yoğurt
  • 1 Çorba K Margarin
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı K Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
  • 4 Su B Toz Şeker
  • 3 Su B Su
  • 1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın Soğumaya bırakın Karıştırma kabına, yumurtayı kırın Margarini ve yoğurdu ekleyip karıştırın Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin Son olarak unu ekleyin, eğer cıvık olursa üzerine tekrar un ilave edin İyice yoğurun

Hamurdan ince rulolar yapın ikişer santim kadar kesin Bir ucunu çatal sapı gibi bastırın Diğer ucuna bıçakla 3 ya da 4 çentik atın Sıvıyağda kızartın Kızaran tatlıları süzerek alın ve şerbetin içine atın Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına koyun Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.