Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bedertarifi, emine, kabuğu, karpuz, reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi



Karpuz kabuğu reçeli (Emine Beder)tarifi

Malzemeler:
Karpuz kabuğu
şeker
1 limon suyu
2 paket vanilya
kireç kaymağı suyu
5-10 karanfil

Hazırlanısı
Karpuz kabuklarının yeşil ve kırmızı kısmını kesip çıkarın, sadece beyazları kalsın Kabukların beyaz kısımlarını dilimleyin Üzerini aşacak kadar su ve limon suyu ekleyip birkaç saat bekletin Sonra kabukları sudan alıp kireç kaymağı suyuna yatırarak 4-5 saat bekletin 4-5 kez yıkayıp süzgece alın Kabukları bir tencereye alın Üzerini aşacak kadar su ekleyin, kaynatarak süzgece alıp suyunu süzün Kabukları ikinci kez kaynatıp suyunu süzün Kabukları tartın Tencereye kabukları ve kabukların ağırlığı miktarınca şekeri, karanfili, vanilyayı ekleyerek ağır ateşte reçel kıvamını bulana dek kaynatın Çatalı batırın, eğer kabuk çataldan kolayca düşüyorsa yeterince pişmiştir Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Soğuyunca kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.