Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)TarifiKarpuz kabuğu reçeli (Emine Beder)tarifi Malzemeler: Karpuz kabuğu şeker 1 limon suyu 2 paket vanilya kireç kaymağı suyu 5-10 karanfil Hazırlanısı Karpuz kabuklarının yeşil ve kırmızı kısmını kesip çıkarın, sadece beyazları kalsın Kabukların beyaz kısımlarını dilimleyin Üzerini aşacak kadar su ve limon suyu ekleyip birkaç saat bekletin Sonra kabukları sudan alıp kireç kaymağı suyuna yatırarak 4-5 saat bekletin 4-5 kez yıkayıp süzgece alın Kabukları bir tencereye alın Üzerini aşacak kadar su ekleyin, kaynatarak süzgece alıp suyunu süzün Kabukları ikinci kez kaynatıp suyunu süzün Kabukları tartın Tencereye kabukları ve kabukların ağırlığı miktarınca şekeri, karanfili, vanilyayı ekleyerek ağır ateşte reçel kıvamını bulana dek kaynatın Çatalı batırın, eğer kabuk çataldan kolayca düşüyorsa yeterince pişmiştir Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Soğuyunca kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın |
|