![]() |
Kış Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Pastası TarifiKış Pastası Tarifi Malzemeler: 150 g yumuşak margarin 170 g (1 su bardağı) toz şeker 1 poşet Dr ![]() 1 limon kabuğu rendesi 4 yumurta 300 g (2,5-3 su bardağı) un 3 çay kaşığı Dr ![]() 2 yemek kaşığı süt Üzeri İçin: 80 g bitter çikolata 6 adet petît beurre bisküvi 1 yemek kaşığı Dr ![]() Krema: 1 paket Dr ![]() 300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt 1 poşet Dr ![]() 100 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt 2 adet muz 100 g (1 su bardağı) badem kırığı Hazırlanışı: Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160 C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın; 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından çıkartıp soğutun ![]() ![]() Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın ![]() ![]() Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|