Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezeli, pasta, tarifi

Bezeli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezeli Pasta Tarifi



Bezeli Pasta

Beze için,
2 adet yumurta akı
1 tutam tuz
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Pasta için;
160 gr pudra şekeri
5 adet yumurta sarısı
2 adet portakal kabuğu rendelenmiş suyu süzülmüş
1 litre çiğ krema
100 gr kakaolu fındık kreması
1 hazır pandispanya
süslemek için kakao

Fırını 180 dereceye getirip ısıtın Bezeleri hazırlamak için yumurta aklarını ve tuzu mikser ile çırparak kar haline hetirin Yavaş yavaş şeker ve vanilya ekleyin Karışımı bir hamur sıkma torbasına dökün ve yıldız şeklinde , fırın kağıdı ile kaplı bir tepsiye sıkın Fırına yerleştirdikten hemen sonra fırın ısısını 80 derceye indirip kapağını da hafifçe aralayarak bezeleri 3-4 saat boyunca kurutarak pişirin Soğuduktan sonra bezeleri rendeleyin

İç malzemenin hazırlanması; Pudra şekerinin 3 çorba kaşığını ayırıp kalanını benmaride yumurta sarısı ile kreması bir hal alıncaya kadar çırpın Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin Kremayı kalan pudra şekeri ile çırparak katılaştırın Bu kremanın dörtte üçünü benbarideki karışıma yedirin kakaolu fındık kreması ve rendelenmiş mezeyi de ekleyi Hazır pandispanyayı ortadan yatay olarak ikiye bölün ve yarısını bir kek kalıbına yerleştirin Üzerine portakal suyu dökerek her tarafını eşit olarak ıslatın Hazırladığınız karışımı ıslak kekikin üzerine dökün Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın Üzerini portakal suyu ile tekrar ıslatın Bir gece buzlukta bekletin Kalan dörtte bir pudra şekerli kremayı pasta üzerine sürün Kakao ve rendelenmiş beze ile süsleyin

Beze Süslü Pasta

Malzemeler

-2 adet yumurta
-1 bardak şeker
-1 bardak yoğurt
-1 bardak irmik
-1 bardak un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Şerbeti: 3 bardak su, 2bardak şeker
Üzerine: 1 poşet kremşanti, 1 bardak süt, 8 adet beze

Hazırlanışı

Kremşantiyi (buzdolabında soğutun) ve şerbeti hazırlayın Yumurta, şeker, yoğurt ve vanilyayı çırpın Unu eleyip kabartma tozuyla karıştırın İrmikle beraber karışıma ekleyerek hamur yapın, yağlanmış kalıba aktararak 170 derecede 30dk pişirin
Fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökün ve beklemeye bırakın En sona kremşanti sürün ve bezeleri dizin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.