Krem Burle Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Burle TarifiKrem Burle Tarifi Malzemeler: 400 gram krema 1 yemek kaşığı mayonez 12 adet yumurta sarısı 100 gram toz şeker 10 gram nişasta 1 tutam vanilya 5 adet tart 1 kahve kaşığı esmer şeker Hazırlanışı: Kremayı kaynatın, ayrı bir tencereye mayonez yumurta, şeker, nişasta, vanilya koyarak benmari usulü ısıtın Kaynamış olan kremayı da katarak koyulaşana kadar karıştırın Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakın Soğuyan karışımı tart kalıplarına yayın Son olarak, üzerine esmer şeker atıp yakın
|
|
Krem Burle Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Burle TarifiKrem Brule Tarifi Malzeme: 300 ml krema 300 ml süt 6 adet yumurtanın sarısı 5 çorba kaşığı toz şeker Servis için : dondurma çikolata çubukları Çubuk vanilyayı ortadan ikiye kesip bıçağın ucu ile içini çıkartın Krema, süt, yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp birbirleri ile özleşene kadar karıştırın Karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin Tepsinin içine soğuk su ekleyip önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 45–50 dakika pişirin Tatlılar soğuyunca üzerine tozşeker serpin Tozşekeri pürmüz ile yakıp dondurma ve çikolata çubukları ile servis yapın
|
|
Krem Burle Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Burle TarifiKrem Brüle Tarifi 1 su bardağı NESTLE Coffee-Mate Kahve Kreması 1 su bardağı krema 1/3 su bardağı şeker 1 tutam tuz 5 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya 5 yemek kaşığı esmer şeker Derin bir tavada Coffee-mate, krema, şeker ve tuzu orta ateşte arada karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin Bir kasede yumurta sarılarını çırpın ve kremalı karışımı azar azar ekleyerek karıştırın Vanilyayı ekleyin Hazırladığınız karışımı 5 adet fırına dayanıklı kaseye paylaştırın Derin bir fırın tepsisini sıcak su ile doldurup kapları içerisine yerleştirin (Suyun derinliği 3 parmak yükesekliğinde olmalı ) Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden 180 Cye ısıtılmış fırında 70 dakika pişirin Daha sonra tatlıyı fırından çıkarıp önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin Servis etmeden önce her bir kasenin üzerine 1 yemek kaşığı esmer şeker serpip şeker eriyip karamelize olana kadar 2 dakika pürmüz ile yakın Dolapta 30 dakika daha soğutup servis edin
|
|
|
|