Yonga Bisküvi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yonga Bisküvi TarifiYonga Bisküvi Tarifi 400 gr elenmiş un 250 gr pudra şekeri 200 gr yağ 4 yumurta 1/4 çay kaşığı vanilya 1/2 çay kaşığı rende limon kabuğu Küçük çukur bir kaba pudra şekeri, yağ, limon kabuğu, vanilyayı koyup ağaç bir spatula ile 4-5 dakika karıştırarak krema gibi köpürtünüz ve karıştırarak teker teker yumurtaları ilâve edip yediriniz ve bir dakika daha karıştırıp unu ilâve ederek karıştırarak yediriniz Bisküvi hamurunu ucunda 1 santim kutrunda düz bir düğ bulunan sıkma torbasına doldurunuz Hafif yağlanmış ve püskürtülür gibi un serpilmiş bir tepsiye kalın kalem gibi 10 santim uzunluğunda ikişer santim ara ile sıkınıız ve ortadan hızlı 200 derece fırında beş - altı dakika pişirip fırından çıkarınız ve alt üst çeviriniz Altı üst olarak servis ediniz |
|