Sarmal Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmal Kurabiye Tarifi1,5 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı kakao 1 Paket Sana Hamurişi Bir yumurtayı ve yumurta sarısını derin bir kaba alın Pudra şekerini ekleyip mikserle eriyene kadar çırpın Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin Unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş hamura ilave edin Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin Yumuşak bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Bir parçaya kakao ekleyip iyice yoğurun Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın Hamurları beyaz hamur alta kakaolu hamur üste gelecek şekilde koyun ve rulo şeklinde sarın Rulonun çok kalın olmaması için elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin 45 dakika kadar buzdolabında bekletin Hamuru buzdolabından çıkarıp bıçakla bir parmak kalınlığında halkalar kesin Halkaları yağlanmış fırın tepsisine dizerek 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık on dakika pişirin
|
|
|
|