![]() |
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Alman Pastası TarifiÇikolatalı Alman Pastası Tarifi MALZEMELER 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 4,5- 5 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 pk ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı mahlep Kreması için; 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı kakao 1 kaşık tereyağı 1 pk ![]() Üzeri için; 150 gr ![]() ![]() 3/4 çay bardağı krema TARİF Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın ![]() ![]() Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru, iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın ![]() Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin ![]() 170 dereceli fırında pişirin ![]() Kreması: Tereyağı hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın ![]() Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde kesin ![]() ![]() Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kasaye koyun ve kaseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın ![]() Eriyen çikolatanın içine kremayı da koyduktan sonra pastacıkların üstünü çikolataya batırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|