Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eridi, kuru, mürdüm, reçeli, tarifi

Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi



Kuru Mürdüm Eriği Reçeli

MALZEMESİ:
500 gr erik
15 kg toz şeker
1 adet limon suyu

YAPILIŞI:
Erikleri akşamdan temizce yıkayınız Üzerlerine bol ılık su koyarak ıslatınız Ertesi gün bu suyu temiz bir tencereye süzünüz Bu suyu atarsanız reçelinizin rengi arzu edildiği kadar güzel olmaz Suya şekeri koyup kaynatınız Kolay akmayan, kıvamlı bir şurup elde edince, erikleri içerisine atınız Orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız Tam kıvamını bulmasına yakın 1 limon suyunu sıkıp, tekrar üç dört taşım kaynatınız Ateşten alıp, köpüğünü temizledikten sonra sıcak sıcak kavanoza boşaltınız Soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.