![]() |
Reçelin Bozulduğunu Nasıl Anlarsınız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçelin Bozulduğunu Nasıl AnlarsınızReçelin Bozulduğunu Nasıl Anlarsınız? KÜFLENME: Küflenme, şeker oranının düşük olması, yetersiz kaynatma, doldurma sıcaklığının 80 dereceden düşük olması, kapama kusurlarından Her evde bir termometre olamayacağından reçeli kavanozlara doldurduktan sonra 5-10 dakika kaynar suda tutmak doğru olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEKERLENME: En çok bu kusura rastlanır ![]() ![]() ![]() KARARMA: Bu da sık sık görülen bir kusurdur ![]() ![]() ![]() ![]() SERTLEŞME: Daha çok ayva, kayısı ve turunçgil reçellerinde görülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|