Alman Öpücüğü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Öpücüğü TarifiAlman Öpücüğü Yarım paket tereyağı 3 Su bardağı fındık 1 Su bardağı pudra şekeri 2 Su bardağı un 2 Paket sütsüz çikolata (160 gr bitter çikolata)Üzeri İçin; 46 Adet fındık 2 Çorba kaşığı pudra şekeri # Fındıklar havanda döverek ya da robottan geçirilerek toz hale getirilir ![]() # Yoğurma kabına toz fındıklar, pudra şekeri,oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş çikolata ve elenmiş un konur ![]() # Bütün malzemeler özleşene kadar yoğrulur Hamur temiz bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına yerleştirilir, yarım saat dinlendirilir![]() # Süre sonunda hamur buzdolabından alınır, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ![]() # Kurabiyeler yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile dizilir, ortalarına fındık batırılır ![]() # Tepsi önceden ısıtılmış, 190 derece fırına verilir, 12 - 15 dakika pişirilir (Kurabiyelerin yayılması normaldir )# Alman öpücükleri fırından çıkarılır, soğutulur, üzerine kağıttan kesilmiş 1 santimlik şeritler yerleştirilir ve pudra şekeri elenir ![]() # Kurabiyelerin üzerindeki şeritler alınır, servis tabağına dizilir, servise sunulur ![]() |
|
|
|