Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Kaymaklı Cezerye TarifiFıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi 4 adet orta boy havuç 3 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı un Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı antepfıstığı 1 tatlı kaşığı nişasta 250 gr kaymak Havuçları rendeleyip, üzerine tozşekeri ekleyin Ocağa koyup, suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin Ceviz ve Antep fıstığını irice çekip, üzerine ekleyin İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın Soğuduktan sonra üç parmak eninde kareler şeklinde kesin Her parçanın içine bir çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturduktan sonra servis yapın
|
|
|
|