Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cezerye, fıstıklı, kaymaklı, tarifi

Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi



Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi

4 adet orta boy havuç

3 su bardağı tozşeker

1 çay bardağı un

Yarım su bardağı ceviz

Yarım su bardağı antepfıstığı

1 tatlı kaşığı nişasta

250 gr kaymak

Havuçları rendeleyip, üzerine tozşekeri ekleyin Ocağa koyup, suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin Ceviz ve Antep fıstığını irice çekip, üzerine ekleyin İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın Soğuduktan sonra üç parmak eninde kareler şeklinde kesin Her parçanın içine bir çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.