Vanilyalı Sufle Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Sufle TarifiVanilyalı Sufle Tarifi 500 gr süt 200 gr şeker 50 gr patates unu 75 gr tereyağı veya margarin 7 adet yumurta 1 kahve kaşığı vanilya tozu Bir küçük kuşaneye 50 gram patates unu koyulduktan sonra buna 500 gram sütün sadece yarım bardağı soğuk olarak sicim gibi akıtmak ve bir taraftan da hızlıca karıştırılmak suretiyle birbirleriyle halledilerek bir tarafa bırakılır Sonra, kalan süt 200 gram şeker katılarak bir taşım kaynatıldıktan sonra buna bir tarafa bırakılmış olan patates unlu süt katılır Patates unlu ve şekerli süt ancak kaynama kıvamına gelinceye kadar tekrar karıştırılmak suretiyle pişirmeye devam edilir, sonra ateşten alınarak 75 gram tereyağ katılır ve tekrar iyice karıştırıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Ilınınca, buna 1 kahve kaşığı vanilya ile, teker teker olmak üzere yumurta sarıları katılır (Öbür yandan da yumurta aklarına bir tutam tuz katılmasıyla, aklar kar gibi beyaz ve telden düşmeyecek koyulukta bir köpük haline gelinceye kadar durmadan dövülür) Bunlar da karışıma katıldıktan sonra tekrar iyice karıştırmak suretiyle hepsi birbiriyle halledilir elde edilen bu sufle karışımı içi iyice yağlanmış ve şekerlenmiş bir kap ya da formaya dökülerek, sufle orta ısıdakifırında 30-35 dakika pişirilerek hemen servis yapılır
|
|
Vanilyalı Sufle Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Sufle Tarifi2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı un 1 su bardağı süt 1 paket vanilya tozu Yarım su bardağı tozşeker 4 adet yumurta sarısı Unu margarinde kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın Yumurta sarılarını teker teker katın Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin
|
|
|
|