![]() |
New York Cheesecake Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() New York Cheesecake TarifiNew York Cheesecake Tarifi Malzemeler Hamur için: 1 ½ su bardağı (180 gr) un 1 çay kaşığı kabartma tozu ¼ su bardağı (55 gr) toz şeker 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 80 gr tereyağı 1 yumurta İçi için: 750 gr krem peynir (oda sıcaklığında) 400 gr toz şeker ½ su bardağı un 5 yumurta 1 ½ su bardağı krema 1 portakal kabuğu rendesi 1 ½ limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya Yapılışı Fırını 210 dereceye getirin ![]() Hamur için unu eleyin, kabartma tozunu, şekeri, limon kabuğu rendesini ve tereyağını karıştırın ![]() Yumurtayı ekleyip hamur haline gelene kadar Arzum Sopranonun hamur yoğurucu aparatı ile yoğurun ![]() ![]() Hamuru 22 cm çapında bir cheesecake kalıbının tabanına bastırarak serin ![]() 210 derece fırında 10 dakika üstüne ağırlık koyarak pişirin ![]() ![]() Fırının ısısını 150 dereceye düşürün ![]() İç için krem peyniri, şekeri ve unu çırpın ![]() ![]() Limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın ![]() Hazırladığınız içi kalıba döküp 150 derece fırında 1 ½ saat pişirin ![]() Kalıpta soğuttuktan sonra dolapta bekletin Taze çilek ve frambuazlarla ve blenderden geçirerek hazırlayacağınız çilek sosla süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
New York Cheesecake Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() New York Cheesecake TarifiNew York Cheescake Tarifi 600gram Labne Peyniri 150 gram Şeker 50 gram Nişasta 3 adet Yumurta 50 gram Yumurta Beyazı(1 adet yumurtanın beyazı ortalama 35-40 gram gelir) 2 tutam Vanilya (veya bir paket şekerli vanilin) Altı için: 1 ![]() 100 gram Tereyağ Yapılışı Altı: Bikuvileri rondodan geçirin ![]() ![]() ![]() -Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın ![]() ![]() -Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin ![]() Üstü: - Bir kaseye Labne Peyniri koyun ![]() -Yumurtaları ekleyin -Nişastayı ekleyin ![]() -Şekerin 2/3'ünü koyun -Vanilyayı koyun -Çırpma teliyle iyice karıştırın (İsterseniz içine limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz) Mikser yardımıyla yumurta beyazını kalan şekerle çırpın ![]() ![]() Kabarttığını yumurta beyazlı karşımı öteki yumurtalı karşıma 3 bölümde ekleyin ![]() ![]() ![]() Karışımı biskuvili altın üst kısmına koyduktan sonra kalıbınızı içi yaklaşık 1,5 parmak su dolu bir fırın tepsisine koyun ![]() ![]() *Olduğunu anlamak için: Eğer CheeseCake'in kenarları hafif renk değiştirmiş ve sertse, ayrıca orta kısmı tepsiyi salladığınızda hafif jöle gibi sallanıyorsa fırından çıkartabilirsiniz ![]() **CheeseCake minimum 4 saat buzdolabında beklemesi gereken bir tatlıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|