![]() |
Karamelli İrmikli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli İrmikli Kek TarifiKaramelli İrmikli Kek Tarifi Kek hamur için: 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu Karamelli sos için: 7 çay bardağı toz şeker 7 çay bardağı sıcak su Kreması için: 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 25 gr bitkisel margarin ½ su bardağı un ½ su bardağı hindistancevizi Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ![]() ![]() Un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip çırparak iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Karamelli sos için ufak bir tencereye şekeri koyup kısık ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() Rengi iyice kahverengileşip muhallebi kıvamına gelen karamelize şekerin üzerine hemen sıcak suyu aktarıp hızla karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Eğer şeker sertleşirse hızla karıştırıp şekeri eritin ve hemen ocaktan alıp bir başka tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Kreması için: Sütü, şekeri ve unu bir tencerede kısık ateşte ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirip, kaynayınca ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() En sonunda bu kremayı karamelli sosla yumuşattığınız kekin üzerine gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|