Elmalı Kırıntı Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kırıntı Tart TarifiElmalı Kırıntı Tart Tarifi 1 ölçü tart hamuru 1 kg elma ¼ çay kaşığı tarçın ¾ su bardağı un ½ su bardağı şeker 3 su bardağı margarin yada tereyağı Hazırladığınız bir ölçü tart hamurumuzu bir merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz daha büyük açın ve hamuru kalıbın içerisinde kenarlarını da dolduracak şekilde yerleştirin Kalıptan çıkan parçaları kesip hamuru düzeltin Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın Doğranmış elmaları tarçın ile karıştırıp tart kalıbına serdiğiniz hamurun üzerine düzgünce yayın Başka bir kasede oda sıcaklığında tereyağı, un ve şekeri karıştırın Kırıklanan bir hamur elde edene kadar çatal ile karıştırıp bu kırıntıları elmaların üzerine serpiştirin Hazırladığınız tartı önceden 170 Cye ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar 40-50 dakika pişirin
|
|
Elmalı Kırıntı Tart Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kırıntı Tart TarifiCok lezetli ve guzel olmus ellerine saglik tesekkurler ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|