![]() |
Elmalı Kırıntı Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kırıntı Tart TarifiElmalı Kırıntı Tart Tarifi 1 ölçü tart hamuru 1 kg elma ¼ çay kaşığı tarçın ¾ su bardağı un ½ su bardağı şeker 3 su bardağı margarin yada tereyağı Hazırladığınız bir ölçü tart hamurumuzu bir merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz daha büyük açın ve hamuru kalıbın içerisinde kenarlarını da dolduracak şekilde yerleştirin ![]() ![]() Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın ![]() ![]() Başka bir kasede oda sıcaklığında tereyağı, un ve şekeri karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız tartı önceden 170 Cye ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar 40-50 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Kırıntı Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kırıntı Tart TarifiCok lezetli ve guzel olmus ellerine saglik tesekkurler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|