![]() |
Çikolatalı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Muhallebi TarifiÇikolatalı Muhallebi Tarifi 7 su bardağı süt (1750 gram) 1,5 su bardağı toz şeker (330 gram) 1 kahve fincanı kakao 1/2 kahve fincanı nişasta 1 su bardağı su 1/2 fincan ararot ya da patates unu Sütün ve şekerin yarısını, bir taşım kaynatalım ve bir kenara koyalım ![]() Başka bir tencereye geri kalan toz şekeri, kakaoyu, nişastayı ve ararotu koyup kuru kuruya karıştınp geri kalan sütü de ilave edelim ![]() Bu karışımı yavaş yavaş sıcak süte karıştırıp kısık ateşte telle çırpa çırpa boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim ![]() Kaseye doldurup soğumaya bırakalım, sonra servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatalı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Muhallebi Tarifi4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı un 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 50 gram bitter çikolata Unu tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|