![]() |
Sütlü Nuriye Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Nuriye Tarifi ( Video )Sütlü Nuriye Tarifi ( Video ) malzemeleri öğrenelim 1 paket baklavalık yufka (yaklaşk 800 gram) 1 paket kahvaltılık tereyağı (yaklaşık 250 gram) içi için; 1 su bardağı fındık şerbet için; 1 litre süt 3 su bardağı toz şeker malzemeleri gördükten sonra tatlımızı yapmak için ![]() ![]() ![]() sabırsızlandığınıza inanıyorum hemen yapımına geçelim öncelikle tereyağını kısık ateşte erittik üzerindeki köpükleri alıyoruz bu köpükler alınmazsa, pişme sırasında yanık bir görüntü oluşur o yüzden fazla zor bir şey değil, köpükleri alıyoruz ve işlemlere başlayacağız yağlamak için kenardan, köpüksüz kısmından alalım o kadar kolay ki şimdi baklava yufkamızı ![]() ![]() ![]() parça parça da olsa koyuyoruz, yerleştiriyoruz gördüğünüz gibi incecik kağıt gibi ve üzerine serpme şeklinde tereyağını bırakıyoruz baklavacılar bu işlemi; bu aletle yapar, bunu da tanıtalım geleneksel aletimiz bu şimdi üzerini yavaş yavaş bu şekilde ![]() ![]() ![]() kat kat yerleştiriyoruz bu yufkayı koyduğumuz zaman ![]() ![]() ![]() tam anlamıyla paketin yarısını yerleştirmiş oluyoruz gene biraz daha tereyağı serpelim ve fındık içini düzgün bir şekilde serpelim aynı şekilde kalan baklava yufkamızı da yerleştirmeye devam edeceğiz son kata geldik bunun düzgün olması için ayırmıştık, yerleştirelim kalan tereyağını da komple sürelim artık son aşamaya geçebiliriz çok düzgün bir şekilde kare kare keseceğiz baklavadan biraz iri dilimler olacak yufkamız çok çabuk kuruyor bunu söyleyelim, ona göre hareket edelim 60 kat sütlü nuriyemizi hazırladık, şimdi 180 derece fırına veriyoruz açık pembe renkte kızartıyoruz tencereyi ateşe yerleştirdik şerbet için sütü bırakıyoruz üzerine şekeri ilave ediyoruz bu tatlının özelliği çok fazla şekerli olmaması ve güllaçta olduğu gibi ılık kıvamda olması onun için çok fazla kaynatmıyoruz sadece sıcak olacak kadar karıştırıyoruz görüldüğü gibi sütü kaynatmadık sadece ısıttık şimdi ateşi kapatıyoruz tatlı fırından çıktı bir 15 dakika beklettik ılık kıvamdaki sütlü şurubumuzu üzerine gezdiriyoruz çok kısa sürede şerbeti çekiyor ve çok lezzetli bir tatlı olarak servise sunacağız şöyle bir 2 saat bekleyelim hem şerbeti çeksin, hem de soğusun, afiyetle yiyelim |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Nuriye Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Nuriye Tarifi ( Video )sağolasınyalnız sizden ricam tariflerinizde videolu anlatım daha fazla olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Sütlü Nuriye Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Nuriye Tarifi ( Video )Banu Hanım size ne kadar teşekkür etsek azdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|