Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
flambe, muz, tarifi

Muz Flambe Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muz Flambe Tarifi



Muz Flambe Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı toz şeker (75 gr)
1 çay kaşığı limon ya da portakal suyu
1 silme çorba kaşığı tereyağı (15 gr)
2 çorba kaşığı muz likörü - kanyak ya da viski de olur (isteğe göre flambe yapmak - alevlendirmek için)
4 adet muz (iri dilimlenmiş)

Sunum için arzuya göre çikolatalı, çilekli ya da uygun gördüğünüz başka aromalı hazır dondurma sosu (isterseniz 2 dolu çorba kaşığı - 50 gr - tereyağını eritip sıcakken içine 1 kare paket - 80 gr - kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eriterek hazırlayacağınız çikolata sosunu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı

Şekeri derin ve geniş bir tavaya alın ve hiçbir şey eklemeden orta ateşte karamelize olana kadar bekletin
Şeker eriyip karamelize olmaya başladığında limon suyu ya da portakal suyunu ekleyin ve tereyağını ilave edip karıştırın Karışım yoğun, koyu karamel rengi bir sos haline gelecek
Dilimlenmiş muzları bu karışıma ekleyip her yanını tavayı sallayarak kızartın
Bu şekilde de servis yapılabilir ancak çekinmezseniz ve yeterince güvenli bir ortamınız varsa muzları kızarttıktan sonra tavaya muz likörünü yavaşça ilave edin fakat tavadan uzakta durun Alev alınca tavayı sallayarak ateşten kaldırın Çok kısa süreli bir alevlenme olacak ama hemen sönecek Bu işlem tatlıya çok güzel bir lezzet katıyor

VANİLYALI DONDURMA

Tabii ki hazır dondurma kullanabilirsiniz ama olayı abartıp dondurmayı da ben yapacağım derseniz, (ki üşenmezseniz deyin bence) geçtiğimiz günlerde sevgili okuyucumuz Sevim Canbazın bana göndermiş olduğu, benim de bizzat deneyerek çok beğendiğim fakat yaptığımda resimlemeye fırsat bulamadığım dondurma tarifini bir gün önceden hazırlayarak kullanabilirsiniz Çok pratik bir tarif olduğu için ayrıca tavsiye ederim Bir kez daha yaptığımda resmini de yayınlayacağım

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker (170 gr)
3 yumurta
2 paket vanilyalı krem şanti
1,5 su bardağı süt (300 ml)

Yapılışı

Toz şeker ve yumurtaları bir kapta krema haline gelene kadar mikserle çırpın
Ayrı bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle mikserle çırparak hazırlayın
Yumurtalı karışıma çırpılmış krem şantiyi ekleyerek tekrar mikserle koyulaşana kadar çırpın
Uygun bir borcamı ıslatın ve karışımı ıslatılmış borcama yayıp 1 gece buzlukta bekletin Ertesi gün kullanıma hazırdır

Not: Dondurmayı kakaolu yapmak isterseniz karışıma 4 yemek kaşığı kakao ekleyin Damla çikolatalı yapmak isterseniz de 2 yemek kaşığı damla çikolata kullanabilirsiniz

SERVİS

Şimdi sıra tatlının sunumunu hazırlamaya geldi ki, bu bence işin en zevkli kısmı Tabii tatlı tabağınızın nasıl görüneceği tamamen sizin yaratıcılığınıza ve beğeninize kalmış

Hazırladığınız brandy snapsleri servis tabaklarının uygun gördüğünüz bir yerine yerleştirin

Brandy snapslerin çukur kısımlarına birer top dondurma yerleştirin
Flambe muzları tabaklara istediğiniz şekilde paylaştırdıktan ve tavada kalan karamel rengi güzelim sosunu da üzerine döktükten sonra sonra üzerlerine istediğiniz çeşit bir dondurma sosu gezdirin Belki biraz hindistan cevizi, fındık ya da antep fıstığı tozuyla da süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.