![]() |
Vanilyalı Lokma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vanilyalı Lokma TarifiVanilyalı Lokma Tarifi 1/2 su bardağı su 1 fiske vanilya esansı 45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 150 gr (1 1/4 su bardağı) un 2 yumurta 2 yumurtanm akı 2 su bardağı rafine yağ Suyu büyük bir tencerede orta ateşte kaynatıp, vanilya esansı, tereyağı, limon kabuğu rendesi ve 2 çorba kaşığı şeker ekleyiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, unu yavaş yavaş, tahta bir kaşıkla sürekli döverek, hamur tencerenin kenarlarından ayrılana kadar katınız ![]() Yumurtaları çabucak, teker teker ekleyip her birini iyice hamura yedirdikten sonra, tencereyi bir kenara bırakınız ![]() Yumurta aklarını, küçük bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() Derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup, yağı orta ateşte 40 saniye, içine atılan küçük, bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Yağa, 4 çorba kaşığı tepeleme hamur akıtıp 3 dakika, hamuru kabarık ve nar gibi olup yağın üstünde yüzmeye başlayana kadar kızartınız ![]() Delikli bir kepçeyle lokmaları çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını iyice süzdürünüz ![]() ![]() Bütün lokmalar kızardıktan sonra, kalan şekeri üstlerine serperek servis ediniz ![]() Not: Vanilyalı lokmaları, sade olarak yada krem şantiyiyle servis edebileceğiniz gibi, ortadan ikiye bölüp, içlerine reçel de doldurabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|