Ahududulu Tepsi Pastası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu Tepsi Pastası TarifiAhududulu Tepsi Pastası Tarifi 50 gr öğütülmüş badem 150 gr beyaz çikolata 1 tatlı kaşığı ahududu reçeli 450 gr ahududu 600 gr labne peyniri 200 gr süzme yoğurt 100 gr pudra şekeri 1 adet çubuk vanilyanın özü 1 adet yeşil limonun kabuğu Keki için, 250 gr un 200 ml krema 200 gr şeker 1 paket şekerli vanilin 1 adet limon kabuğu rendesi 5 adet yumurta 375 gr un 1 paket kabartma tozu Fırını 200°C'ye ayarlayın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Ahududuları temizleyin Beyaz çikolatayı iri parçalara kıyın Kremayı bir karıştırma kabına alıp kanştınn Yumurtaları tek tek kırıp kremaya ekleyin ve el mikseri ile karıştırmaya devam edin Şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip hafif katılaşıncaya kadar çırpın Un ve kabartma tozunu karışımın üstüne eleyin Mikserin hızını artırıp çırpmayı sürdürün 75 gr beyaz çikolata ve bademleri bir kapta karıştırın, hamura ekleyin Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün Üstüne ahududuların 1/4'ünü yayın Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin Pişirdiğiniz hamuru tepsinin içinde soğumaya bırakın Kalan beyaz çikolatayı reçel ilavesiyle benmari usulü eritin ve kekin üstüne eşit oranda yayın Labne peyniri, süzme yoğurt, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve çubuk vanilyanın özünü sertleşip krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Pastanın üstüne sürüp 2 saat buzdolabında bekletin Kalan ahududu taneleri ile süsleyip servis yapın |
|