Karanfilli Armut Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karanfilli Armut Tatlısı TarifiKaranfilli Armut Tatlısı Tarifi Malzeme: 6 adet armut 12 adet karanfil 1 su bardağı Tozşeker 1 adet yufka 1 adet yumurta akı 1 çorba kaşığı Teremyağ 2 su bardağı su Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun Karanfillerden her armuda gövdesine ikişer tane batırın Tozşekeri ve suyu bir kapta karıştırın Armutları tencereye dizin Şekerli suyu üzerine dökün Tencereniin kapağı kapalı olarak armutlar diriliğini fazla kaybetmeyecek şekilde haşlayın Bu sırada fırını 180 derecede ısıtın Teremyağını bir tavada eritin ılınınca yumurta akı ile şekeri ekleyerek karıştırın Yufkanın tek bir yüzüne bu karışımı sürerek sıcak fırına verin Yufka kızarınca fırından alın Armutları kızarmış yufkanın üzerine yerleştirin Armutların üzerine kendi şurubundan hafifçe gezdirerek servis yapın |
|