Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiSütlü İrmik Tatlısı 1 lt süt (5 su bardağı) 1,5 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı irmik 1 paket şekerli vanilya 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm 1 yemek kaşığı kuşüzümü 150 gr meyve şekerlemesi (portakal kabuğu, kiraz, incir karışımı) Süt, şeker ve tereyağını bir kapta kaynatın İrmik ve vanilya katıp karıştırın Sonra da temizlenmiş üzümleri koyup 5 dk pişirin Ateşten almadan önce kıyılmış meyve şekerlemelerini katın ve 5 dk sonra ateşten indirin Uygun bir kalıba boşaltıp donmasını bekleyin Servis tabağına ters çevirip dağıtımını yapın |
|