Hurmalı Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Kurabiye TarifiHurmalı Kurabiye 4 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu 4 çorba kaşığı margarin, yarım su bardağı süt, 1 limonun kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yarım su bardağı bal, yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 su bardağı kıyılmış hurma, 1 adet yumurta Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin Margarini eritin ve süte karıştırın Ardından yumurtayla balı da ekleyip, iyice karıştırın Bu karışımı una ekleyin Limonun kabuğunu rendeleyin 1 çay kaşığı tarçınla beraber hamura ekleyin Cevizlerle hurmaları ince ince kıyıp, hamura katın Hamuru dört eşit parçaya bölün Düz bir zemini unlayın Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın Hamuru kare biçiminde kesin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin |
|