Beyaz Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Tatlı TarifiBeyaz Tatlı Tarifi 200 gr tereyağı 500 gr un 2 yumurta Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt 1 kahve fincanı sıvıyağ Biraz ılık su Açmak içi nişasta İçi için; 2 su bardağı toz yeşil fıstık Unu iki kere eleyip hamur yoğurma kabına koyun Ortasını açın Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz koyup yoğurun Eğer katı olursa biraz su ekleyip bir kez daha yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Tekrar yoğurup 20 dk bekletin Hamuru 20 parçaya bölün Tezgaha biraz nişasta serpin Hamurları, nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın 10 tanesini üst üste koyup tekrar açın Bir ucuna uzunlamasına yeşil fıstık koyup sıkıca sarın ve kesin Kestiğiniz parçayı 10 cm uzunluğunda tekrar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayın Tereyağını ocakta kızdırıp tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi alimünyum folyoyla sıkıca sarın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk pişirin Fırından çıkınca üzerine şurubunu sıcak olarak dökün ve soğuyunca servis yapın
|
|
|
|