![]() |
Kremalı Böğürtlen Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Böğürtlen TarifiKremalı Böğürtlen Tarifi 500 gr böğürtlen 1/4 su bardağı su 175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 250 gr (1 su bardağı) krema (soğutulmuş) Böğürtlen, su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup kapağını kapatarak, ağır ateşte, böğürtlenler iyice yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, böğürtlenleri tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak süzgeçten geçilip bir kenarda soğumaya bırakınız ![]() Soğuk kremayı bir kaseye koyup, yumurta teli ile koyu ve sert olana kadar çırpınız ![]() Böğürtlenleri kremaya katıp tek kişilik cam kaselere yada büyük İbir cam kaseye boşaltarak, 1 saat buzdolabında soğuttuktan scnra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|