Yoğurtlu Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Pasta Tarifi2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 100 gr tereyağ (tuzsuz) 1 tatlı kaşığı vanilya 4 adet yumurta (yoğurtlu karışım için) 500 gr yoğurt (yoğurtlu karışım için) 1 yemek kaşığı mısır nişastası (yoğurtlu karışım için) 100 gr tuzsuz tereyağ (yoğurtlu karışım için) 3 yemek kaşığı kuru üzüm (yoğurtlu karışım için) 1 çay bardağı marmelat Unu büyük bir kaba eleyin Şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice harmanlayın Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli hamurun içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde yayın Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını çukur bir kaba alın Şeker ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın Yoğurt, nişasta ve tereyağını ilave edip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın Yoğurtlu karışıma ilave edin En son kuru üzümleri ekleyin Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın Kelepçeli kalıbın içine dökün Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Meyveli marmelat ile servis yapın |
|