Pasta İçin Marzipan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta İçin Marzipan TarifiPasta İçin Marzipan Tarifi 500 gr (2+2/3 su bardağı) çekilmiş badem 360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2-3 yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı badem esansı Bademlerle pudra ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırınız İki yumurtanın sarısını ve badem esansını katıp, bir spatula ile karıştırınız (Karışım çok kuru olursa 1 yumurta sarısı daha ekleyiniz ) Bir tezgahın üstüne biraz pudra ya da nişasta serpiniz Marzipanı şekerli ya da nişastalı tezgaha çıkarıp avucunuzun içiyle 5 dakika, karışım iyice yumuşayana kadar yoğurunuz Marzipanınız kullanılmaya hazırdır Not: Marzipan, meyveli keklerin kaplamasında kullanılır Yumurta miktarı bademlerin kuruluğuna göre değişir (Ama, çok yumurta kullanmamaya dikkat edilmelidir; çünkü, bu durumda, marzipanın işlenmesi oldukça zorlaşır ) Verilen marzipan miktarı 22,5-25 cm'lik yuvarlak keklerin kaplaması için yeterlidir
|
|
|
|