Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
silivri, tarifi, tatlısı

Silivri Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Silivri Tatlısı Tarifi



SiLivri TatLısı Tarifi

MALZEME:
250 gram yoğurt
3 adet yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 kahve kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI
Yumurtalar bir tel veya çatalla biraz dövülür akıyla sarısının birbirine karışması sağlanır Yoğurt ve yağ ilâve edilir Yavaş yavaş içine un dökmeğe başlanır Bir yandan da şeker katılır Un ve şeker biteceği sırada karbonat da ilâve edilir Tahta bir kaşıkla iyice vurulur Yağlanmış bir tepsiye dökülür ve fırına sürülür Üstü pembeleşene kadar pişirilir Tepsi fırından alınır, şurup dökülür

Şurubu: 5 su bardağı şeker 3 bardak suyla kaynatılır, yarım limon sıkılıp varisi sıcak, yarısı soğuk olarak tatlıya dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Silivri Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Silivri Tatlısı Tarifi



Silivri Tatlısı Tarifi ( İstanbul )

MALZEME:
300 gram yoğurt
3 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker (280 gram)
2 su bardağı irmik (250 gram)
1,5 su bardağı un (200 gram)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/4 adet limonun suyu

YAPILIŞI:
ilk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin
3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim
Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim
Yumurtaları çırpıp, yoğurt ve sıvıyağını ilave edip, iyice karıştıralım
Toz şekeri, irmik unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice çırpalım
Yağladığımız fırın tepsisine döküp, 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra, 5-6 dakika bekleyip, üzerine ılık şerbeti dökelim
Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Silivri Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Silivri Tatlısı Tarifi



Silivri Tatlısı Tarifi ( İstanbul )

250 gr yoğurt
3 yumurta
1 kahve fincanı erimiş yağ
6 kahve fincanı un
4 hakve fincanı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
5 bardak şeker
3 bardak su

3 yumurtayı bir kapta iyice çırpın, erimiş yağla birlikte yoğurda katın ve unal birlikte iyice karıştırın Puda şekeri ile karbonatı katın, bir tepsiye döküp fırına verin 3 bardak suda 5 bardak şekerle yapıp soğuttuğunuz şerbeti, fırından çıkarttığınız tatlının üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.