Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmasiye, kaymaklı, tarifi

Kaymaklı Elmasiye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Elmasiye Tarifi



Kaymaklı Elmasiye

40 gr jelatin (40 yaprak)

1 kg su

300 gr şeker

1 çimdik vanilya

5 yumurtanın beyazı

300 gr taze kaymak

1 yaprak jelatin

Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar

İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız

Su, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz

Kreması için; 1 yaprak jelatini bir saat önceden kendisine göre bol soğuk suda ıslayınız Sonra sudan çıkarıp küçük bir kaba koyup sıcak suyun içine oturtarak bir dakika bekletip eritiniz Sonra karıştırarak kaymağın içine ilâve edip kaymağı vurma teli ile vurup koyulaştırınız

Teli havaya kaldırdığınız zaman telden düşecek kaymaklara aynı kaptaki kaymağın üzerinde top top kalmalıdır Bu şekilde kaymak kullanmaya hazırdır

Hazırlamış olduğunuz jelatinli suyu bir soğuk su veya buzlu suyun içine oturtup bir kepçe ile ağır ağır karıştırarak soğutup sudan çıkarınız Bardakların diplerine ikişer santim jelatinli su koyup buzdolabına koyunuz 5 dakika sonra hafif sertleşince buzluktan çıkarıp kaymak koyup üzerini jelatinli su koyup tekrar buzdolabına koyunuz 5 dakika sonra çıkarıp aynı işlemleri tekrar ederek bardakları doldurunuz Son buzdolbından çıkarttıktan sonra servis edebilirsiniz

Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.