![]() |
Çikolatalı Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Turta TarifiÇikolatalı Turta Tarifi MALZEMELER 125 gr ![]() 4 adet yumurta 1 su bardağu toz şeker 2 kaşık kakao 1 kahve fincanı süt 1,5 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu Sos için: 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası 1 kaşık kakao 5 kaşık şeker 80 gr ![]() Üzeri için: 1 peket bitter çikolata Pudra şekeri YAPILIŞI 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı döküp dolapta 10-15 dakika dinlendirin daha sonra pudra şekeri ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatalı Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Turta TarifiÇikolatalı Turta Tarifi HAMURU: 120 g Un (2 ![]() 30 g Kakao (1 fincan) 180 g Şeker (3/4 bardak) 6 tane Yumurta 25 g Sana (1 çorba kaşığı ![]() KREMASI: 100 g Şeker (1 ![]() 1 bardak süt 45 g Un (1 fincan) 1 tane Yumurta 150 g Sana (7 ![]() 30 g Kakao (1 /4 fincan ) İÇ ve ÜSTÜNE: 110 g Şeker (1 ![]() 1/2 bardak Su 75 g Bitter Çikolata rendesi 6 tane yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz ![]() Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 180 g Şeker (3/4 bardak) ilâve ederek bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar çırpınız ![]() Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarını müteakip, bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 30 g Kakao (1 fincan), 120 g un (2 ![]() ![]() Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kalıbına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız ![]() Diğer taraftan, içinde: 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (1 ![]() ![]() Müteakiben, bu mahlûta; 1 bardak sıcak sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kaynatınız ![]() ![]() Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da; 110 g Şeker (1 ![]() ![]() Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak, ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz ![]() ![]() Bilâhare; tortanın üzerini 75 g Bitter çikolata rendesi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|