![]() |
Ponpon Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ponpon Pastası TarifiPonpon Pastası Tarifi HAMURU: 1 bardak Su 250 g Un (5 fincan) 125 g Sana (6 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı Şeker 1 tutam Tuz 5 tane Yumurta KREMASI: 3 bardak Süt 15 g Kakao (3/4 fincan) 225 g Seker (3 ![]() 110 g Un (2 ![]() 2 tane Yumurta 2 tane Yumurtanın sarısı 1 kasve kaşığı Vanilya ÜZERİNE: 1 kahve fincanı Pudra Şekeri içinde; 125 g erimiş Sana (6 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 1 çorba kaşığı şeker ile bir tutam tuz koyarak bunları 5 dakika kadar kaynatınız ![]() ![]() Bilâhare kaynamakta olan tencereyi ateşten alınız ve 5 tane yumurtanın her birini teker teker ilâve edip bir taraftan da karıştırmak suretiyle bütün yumurtaları hamura yediriniz ![]() Sonra da yapmış olduğunuz bu hamuru sıkma eniektörüne koyarak, fırın tepsisine madeni ikibuçuk lira büyüklüğünde topaklar sıkınız ve kızgın fırında yarım saat pişirilmesini müteakip tepsiden çıkartarak soğumaya bırakınız ![]() Diğer taraftan; içinde 2 tane yumurta ile 2 tane yumurtanın sarısı bulunan bir tencereye 225 g şeker (3 ![]() ![]() Müteakiben, bu mahlûta 3 bardak sıcak sütün 1 bardağını bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 110 g un (2 ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan soğumaya bırakmış olduğunuz hamurları ortalarından (yere paralel olacak şekilde) kesiniz ve bu boşluklara krema koyduktan sonra diğer parçaları üzerlerine kapatmak suretiyle bütün hamurları kremayla doldurunuz ve genişçe bir kayık tabağa koyunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|