Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastası, ponpon, tarifi

Ponpon Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ponpon Pastası Tarifi



Ponpon Pastası Tarifi

HAMURU:
1 bardak Su
250 g Un (5 fincan)
125 g Sana (6 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı Şeker
1 tutam Tuz
5 tane Yumurta

KREMASI:
3 bardak Süt
15 g Kakao (3/4 fincan)
225 g Seker (31/4 fincan)
110 g Un (21/5 fincan)
2 tane Yumurta
2 tane Yumurtanın sarısı
1 kasve kaşığı Vanilya

ÜZERİNE:
1 kahve fincanı Pudra Şekeri

içinde; 125 g erimiş Sana (6 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 1 çorba kaşığı şeker ile bir tutam tuz koyarak bunları 5 dakika kadar kaynatınız Sonra da kaynamakta olan bu mahlûta 250 g un (5 fincan) ilâve ediniz ve karıştırarak bir hamur yapınız
Bilâhare kaynamakta olan tencereyi ateşten alınız ve 5 tane yumurtanın her birini teker teker ilâve edip bir taraftan da karıştırmak suretiyle bütün yumurtaları hamura yediriniz
Sonra da yapmış olduğunuz bu hamuru sıkma eniektörüne koyarak, fırın tepsisine madeni ikibuçuk lira büyüklüğünde topaklar sıkınız ve kızgın fırında yarım saat pişirilmesini müteakip tepsiden çıkartarak soğumaya bırakınız
Diğer taraftan; içinde 2 tane yumurta ile 2 tane yumurtanın sarısı bulunan bir tencereye 225 g şeker (31/4 fincan), 1 kahve kaşığı vanilya tozu koyarak yumurta vurmaya mahsus telle, birbirleriyle iyice hâllediniz
Müteakiben, bu mahlûta 3 bardak sıcak sütün 1 bardağını bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 110 g un (21/5 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kadar kaynatınız Krema kaynayınca, bunu genişçe bir tepsi üzerine yaydıktan sonra, 15 g kakaoyu (3/4 fincan) tahta kaşıkla iyice karıştırmak suretiyle kremayla hâllediniz ve ılınmaya bırakınız
Diğer taraftan soğumaya bırakmış olduğunuz hamurları ortalarından (yere paralel olacak şekilde) kesiniz ve bu boşluklara krema koyduktan sonra diğer parçaları üzerlerine kapatmak suretiyle bütün hamurları kremayla doldurunuz ve genişçe bir kayık tabağa koyunuz Üzerlerine de 1 fincan pudra şekeri eledikten sonra servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.