![]() |
Limonlu Sıcak Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Sıcak Tart TarifiLimonlu Sıcak Tart Tarifi Malzemesi: Hamuru için: 250 gr ![]() 1/2 çay kaşığı tuz 175 gr ![]() 1 limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı soğuk su ![]() Galeta unlu karışım: 2 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı galeta unu Limonlu krema: 2 limonun kabuk rendesi ve suyu 200 gr ![]() 3 çırpılmış yumurta 250 gr ![]() ![]() Köpük için: 250 gr ![]() 6 çırpılmış yumurta akı, Yapımı Çırpılmış yumurtaları, margarini, şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kenara koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limonları sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı ocaktan alın ve kremayı genişçe bir kaba boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Tart kalıbının çıkan kenar kısmını çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarıyla hazırlanan köpüğe bıçakla veya kaşıkla dalga dalga şekiller verin ![]() ![]() ![]() Dilim dilim kesip sıcak olarak servis yapın ![]() Not: Bu tart aynı zamanda soğuk olarak da yenebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|