![]() |
Krem Karamel Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Karamel Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiKrem Karamel Tatlısı Tarifi Malzemeler: Krem için: ? 6 adet yumurta ? 1 su bardağı toz şeker ? 1 paket vanilya ? 1 litre süt Karamel için: ? 1 su bardağı şeker ? 6-7 yemek kaşığı su Yapılışı: Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur ![]() ![]() Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir ![]() ![]() Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır, içine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin ) Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın ![]() Karamel koyduğunuz kaplara bölüştütün ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerileri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() İp ucu: Benim krem karamelim yaklaşık 1 gün bekledi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|