Kestaneli Puding Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Puding Tatlısı TarifiKestaneli Puding Tatlısı Tarifi Malzeme: 3 su bardağı süt yarım su bardağı su yarım su bardağı irmik 15 adet haşlanmış kestane 1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin 1 su bardağı toz şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu Üzeri için : Rendelenmiş çikolata İrmik, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın Üzerine su ve süt ilave edip iyice karıştırın Haşlanmış kestaneleri ekleyin Karışımı kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Tozşekeri ilave edip karıştırın Tozşeker eriyince pudingi ocaktan alın Blenderden geçirin Hazırladığınız pudingi hafif ıslak cam kalıba döküp soğumaya bırakın Buzdolabında 1-2 saat bekletin İstediğiniz şekilde kalıplarla keserek servis tabağına alın Üzerine rendelenmiş çikolata serpiştirip servis yapın
|
|
|
|